

Bli venn med maten
8 ukers kurs i oppmerksom spising
(Kurset er basert på Mindful Eating-Conscious Living level 1 Training utviklet og undervist av Jan Chozen Bays, MD og Char Wilkins MSW)
Svarte du ja på flere av spørsmålene? Vi hjelper deg!

Kursstart: 14. november 2018 kl. 18.30-21.30
Sted: Creationwork, Grini mølle, Bærum
(Grinidammen 10, 1359 Eiksmarka. Rett ved t-bane)
Varighet: 8 kurskvelder
Pris: kr. 4.900 inkl. materiell (betaling kan deles opp)
Oppmerksom spising ble mitt gjennombrudd

Lillian 2010 og 2017
Vil du sitte på en av disse stolene 14. november?

Kursprogram

Hva er Mindfulness?
Mindfulness handler om menneskets evne til å være oppmerksom og til stede.
Oppmerksomhet, følelser og nærvær er sentrale ord i mindfulness. Å møte utfordringer på en varm måte med medfølelse. Forskning på mindfulness viser at de som praktiserer mindfulness opplever en økt indre ro og en økt aksept av seg selv. Samtidig ser vi det gir en økt aksept av følelser som angst, tristhet, sinne og det som er vanskelig og utfordrende for mennesker å forholde seg til.
Hva er Mindful Eating?
Mindful eating innebærer å rette full oppmerksomhet til opplevelsen av å spise og drikke, både i og utenfor kroppen. Vi tar hensyn til farger, lukter, teksturer, smaker, temperaturer og til og med lyder (knase!) av maten vår. Vi legger merke til kroppsopplevelsen. Hvor i kroppen føler vi sult? Hvor føler vi oss tilfredse? Hva føles halvfullt, eller tre fjerdedeler fullt?
Vi legger også merke til sinnet. Mens vi unngår fordømmelse eller kritikk, legger vi merke til når sinnet blir distrahert, og trekker oss bort fra full oppmerksomhet på hva vi spiser eller drikker. Vi legger merke til impulser som oppstår etter at vi har tatt noe å drikke eller spise: å lese en bok, slå på TVen, ringe noen, eller surfe på nettet. Vi merker oss impulsen for så å vende tilbake til maten.
Vi legger merke til hvordan spising påvirker humøret og hvordan følelser som for eksempel angst påvirker vår spising. Gradvis gjenvinner vi følelsen av letthet og frihet med å spise som vi hadde i barndommen.
Lillian Fjeld står bak Din overvekt
Jeg måtte finne ut av årsakene til at jeg hadde blitt overvektig, pleier jeg å si. Det var når jeg gikk inn i den prosessen, at de varige resultatene kom. Jeg brenner for å se på hele overvekten, og hele mennesket. Jeg er overbevist om at ærlighet og bevisstgjøring er de to viktigste nøklene inn i prosessen mot den sammensatte overvekten. Det er viktig å kalle en spade for en spade. Mitt gjennombrudd med overvekten min skjedde med oppmerksom spising. Det ga meg en uvurderlig innsikt, og gjorde meg til venn med maten.
I tillegg til mine egne erfaringer gjennom 38 år som overvektig og spiseforstyrret med overspising er jeg utdannet kognitiv terapeut fra Dialoggruppen, og psykoterapeut innen spiseforstyrrelser hos Villa Sult. Jeg sitter i styret i ROS (Rådgivning om spiseforstyrrelser) og LFO (Landsforeningen for overvektige, samt bidrar i en del offentlige og private prosjekter om overvekt, overspisingslidelse og avhengigheter. Jeg har fullført Mindful Eating-Conscious Living Level 1 Training med Jan Chozen Bays, MD og Char Wilkins, MSW.
Jeg driver Din Overvekt (Slanke Tanker AS) som tilbyr Livsstilsskolen et 1-årig kurs for varig livsstilsendring, Kort & Godt et startkurs for livsstilsendring, samt holder kurset "Bli venn med maten"

Kursstart: 14. november 2018 kl. 18.30-21.30
Sted: Creationwork, Grini mølle, Bærum
(Grinidammen 10, 1359 Eiksmarka. Rett ved t-bane)
Varighet: 8 kurskvelder
Pris: kr. 4.900 inkl. materiell (betaling kan deles opp)
Gi en gave til deg selv
– Få livet slik du vil ha det
Kurset er basert på Mindful Eating-Conscious Living level 1 Training utviklet og undervist av Jan Chozen, MD og Char Wilkins MSW
© 2017 Din overvekt