Jeg har det meste av livet ikke spist mine måltider særlig bevisst og oppmerksom. Jeg har spist mye på farten, jeg har «kastet» i meg maten i en fei enten fordi jeg hadde dårlig tid, eller var skrubbsulten. Mange sier at de er gourmet mennesker, men nyter de maten skikkelig? Og hvordan står det til når vi spiser i smug? Hvem har vel ikke kastet i seg en hel haug på vei hjem fra jobb, og alle spor skulle skjules?
Når jeg startet med å spise bevisst og oppmerksomt, så opplevde jeg «magi». Vanligvis smørte jeg meg tre stk brødskiver, så begynte det:
- Jeg satt som en regel at jeg ALLTID måtte sitte ned når jeg skulle putte noe i munnen (litt utfordrende hvis jeg skulle bare….putte inn en sjokolade eller kjeks) Regel er regel!
- Jeg måtte se på maten (oppdaget veldig fort at maten min ikke var særlig spennende)
- Jeg måtte lukte på maten (ikke alt som lukter like godt f.eks potetgull med ost og løk)
- Jeg måtte smake på maten (her oppdaget jeg at jeg ikke hadde smakt så mye på maten tidligere)
- Jeg måtte tygge sakte og oppmerksomt (jeg måtte begynne å sette av litt ekstra tid til måltidene)
Når jeg begynte med denne spisemetoden, begynte det å ligge igjen EN brødskive etter hver måltid på tallerken min! Jeg var jo mett! Minus EN brødskive til hvert måltid gjør utslag på vekta, og vet du, det spilte jo ingen rolle hva jeg hadde på de to andre brødskivene!
Når jeg hadde holdt på med spisemønsteret en stund, ble jeg mer opptatt av å pynte maten min, at det var fine farger på maten, og at den både luktet og smakte godt.
Prøv da vel!
Hilsen Lillian
Legg igjen en kommentar