Feit, viljeløs 

og lat....eller?

Ikke ta til takke med et liv som overvektig.
Vi kan hjelpe deg!

illustrasjon

Sultekur


"For å gå ned i vekt, må du sulte deg eller spise spesiell mat"

Det verste med slankekurer er alt du må gi opp - og følelsen av å være konstant sulten. Livsstilsendring handler om mer enn å spise mindre og trene mer. For å gå ned i vekt må du endre vaner over tid. 

Skam


Har du enda ikke fått det til, og kjenner på skam og mislykkethet? Det er ikke så rart. For å gå ned i vekt må du jobbe med hele overvekten inklusiv det mentale.

Stigma


Du er lei av at andre kan tillate seg å bruke ord om deg som feit, tjukk, lat. 

Du vet inderlig godt selv at det er flere kilo på kroppen enn det du skulle ønske. Du har forsøkt å få de bort i 20 år eller mer nå. Alle kurer er prøvd. Og de har funket, mange av de, til kuren er ferdig… da er det på’n igjen.

Ikke ta til takke med et liv som overvektig

logo
Lillian Fjell

Lillian Fjeld - leder av Livsstilsskolen

Feit, viljeløs og lat


Du er lei av at andre kan tillate seg å bruke ord om deg som feit, tjukk, lat. 

Du vet inderlig godt selv at det er flere kilo på kroppen enn det du skulle ønske. Du har forsøkt å få de bort i 20 år eller mer nå. Alle kurer er prøvd. Og de har funket, mange av de, til kuren er ferdig… da er det på’n igjen.

Sultekur


"For å gå ned i vekt, må du sulte deg eller spise spesiell mat"

Det verste med slankekurer er alt du må gi opp - og følelsen av å være konstant sulten. Livsstilsendring handler om mer enn å spise mindre og trene mer. For å gå ned i vekt må du endre vaner over tid. 

Skam


Har du enda ikke fått det til, og kjenner på skam og mislykkethet? Det er ikke så rart. For å gå ned i vekt må du jobbe med hele overvekten inklusiv det mentale.

Nettprogrammet vårt starter der det hele begynner – i hodet.

Vi kaller det Livsstilsskolen, fordi det ikke er nok en diett. Det er ikke nok en quick fix. Det handler ikke om å sulte seg eller gå på enda en kur. Det handler om å endre der det starter - med et resultat som varer livet ut!

livsstilskolen

Livsstilsskolen gir deg alt på ett sted og gir deg varig livsstilsendring!

 • 1 årig program med tett personlig oppfølging
 • Utviklet av psykologer og terapeuter med anerkjente metoder
 • Lærerne på skolen består av fagfolk innen alle deler av livsstil for å hjelpe deg med hele overvekten
 • Følger anbefalinger fra Helsedirektoratet både innen ernæring og trening
Lillian

Lillian før og nå

“Jeg måtte finne årsakene til min overvekt. Jeg kaller meg tidligere norgesmester i å gi andre skylda for min overvekt.”

Lillian Fjeld - grunnlegger av Din Overvekt 

Det verste med slankingen er alt du må gi opp - og følelsen av å konstant være sulten.​

Er det verd det? Det har så langt vært mislykket hver gang. Er det like greit å bare akseptere at du er stor?


ALT dette får du for kun kr 44 pr. dag gjennom et år

 • Kunnskap og oppfølging i ernæring
 • Kunnskap om gode matvalg i hverdagen fra kokken vår
 • Verktøy som gir deg menyforslag og oppskrifter
 • Verktøy innen oppmerksomt nærvær og spising
 • Øvelser innen yoga og trening
 • Øvelser innen stresshåndtering
 • Over 120 veiledningsvideoer
 • Nesten 150 praktiske oppgaver
 • Over 50 praktiske verktøy du kan bruke i hverdagen
 • 100 timer mental trening
 • 12 timer nettmøter
 • 20 timer gruppesamtaler

Trinn 1: Start

Er du klar? Nå starter vi! I dette første trinnet ser vi på nåsituasjonen og skriver en selvangivelse. Jeg introduserer deg for programmet, hvordan du bør jobbe, og hvordan vi skal jobbe sammen. Du blir introdusert for hvordan hjernen vår jobber. Hvert trinn vil lære deg om hjernen, og jeg vet at de fleste får et stort eureka i dette første trinnet.

Du blir også i første trinn introdusert for stresshåndtering - det er godt dokumentert via forskning hvordan stress påvirker overvekt og vektreduksjon. Du blir introdusert for mindfulness og yoga som stressreduserende verktøy.

TrinN 2: Ernæring og kosthold

I trinn to tar vi deg gjennom ernæring og næringsstoffer. Mange av oss blir forvirret av alle beskjeder vi har mottatt, og mottar fra samfunnet. Hva stemmer egentlig, og hva er smart å følge? Du lærer å se på kosthold både fra psykologisk og praktisk perspektiv.

I trinn to vil du også bli introdusert for vår geniale kostholdstreningsportal fra Alle til bords, som hjelper deg med både menyer og oppskrifter tilpasset Helsedirektoratets råd for ernæring - da blir det lett for deg å følge de rådene som faktisk virker! I tillegg introduserer vi vår egen kokk, som vil følge hele programmet med smarte og gode matvalg.

TrinN 3: Bevegelse og trening

Trening er utfordrende for mange overvektige. Vi velger å dykke inn i området ved å se på kroppen som en maskin som må ha vedlikehold for å fungere livet ut.

Vi gir deg perspektiver både fra et psykologisk og praktisk perspektiv. Vi introduserer deg for yoga som også følger deg gjennom hele programmet. I tillegg viser vi deg hvordan du ved enkle grep kan få til dine 30 minutter bevegelse om dagen.

TrinN 4: Historien

Historien er å se på årsaker til hvorfor vi er som vi er, og gjør som vi gjør.  

Hva betyr en ny start? Er du redd for hva som skjer om du når målet ditt? Hva er egentlig fordeler og bakdeler ved å bli slank? Og hvilke unnskyldninger bruker du for å ikke ta gode valg for deg selv?

Hva og hvem vil du bli husket som? Slankeren som tok kur etter kur, den som alltid stilte opp for andre og ikke seg selv, den som ikke orket å stille opp på aktiviteter, den som hadde en bøtte med livsstilssykdommer? Historien er et spennende trinn!

Trinn 5: Bevisstgjøring

Bevisstgjøring er selve hjørnesteinen i dette programmet. Det er når vi blir bevisst på våre tanker, følelser og adferd at det er mulig å gjøre endringer. Du skal lære å bli venn med maten.

Flere overvektige har trøblete forhold til mat - er det med på å gjøre det vanskelig å gå ned i vekt? I tillegg skal vi se på uroen vi ofte har, og hvordan vi følelsesregulerer med mat. Vi skal også ta for oss det store temaet skam – mange overvektige skammer seg så utrolig både over eget utseende og at de ikke  lykkes med sitt slankeprosjekt.

TRINN 6: Ærlighet

Ærlighet er et viktig tema om du skal få til en endring. Her må alle kort på bordet om årsakene skal komme frem. Vi fornekter ofte realiteter, og da er det vanskelig å ta tak på riktig sted. Men, det krever mot for å være ærlig.

Sårbarhet er ofte forbundet med å være svak – men å vise sårbarhet er en styrke, og hvordan kan du bruke den som en kraftkilde? Hvor kommer sårbarheten vår fra? Når føler vi oss sårbare, og hvilke følelser påvirker sårbarheten? Hvordan påvirker den våre handlinger? Selvkritikk er vi gode på - selvmedfølelse er medisinen!

TRINN 7: Sabotering

Sabotering mot oss selv er en del av de flestes hverdag. Disse stemmene i hodet som bare driver med personlig baksnakking. Og hva med den indre kritikeren – han som sier at hverken ingenting eller du noen gang er bra nok. Hva med dommeren i kjelleren som kommer opp trappa, og slår knockout på selvfølelsen din?

Vi dømmer ingen så hard som oss selv. Hva er årsaken til at din indre kritiker får lov å ha full fest?I dette trinnet lærer du hvordan du kan stoppe selvsabotering, dømming og kritikk.

TRINN 8: Egenkjærlighet

Egenkjærlighet – Egen kjærlighet. Ett eller to ord, like viktig. Dette er finalen i dette programmet. Hvordan bli glad i seg selv, kunne gi egenomsorg til seg selv, og ikke minst kunne se at du er god som gull. Du skal lære hvordan du kan hente frem den gode egoisten i hverdagen. Dette blir et fyrverkeri – og når du kommer så langt, er du klar! Mange av oss synes det er enklest å gi omsorg til andre, og setter oss selv helt bakerst. Hvorfor er du uviktig i eget liv? Jeg lærer deg hvordan du både kan gi kropp og hode omsorg. Hvordan du kan ha fokus på egne behov, følelser og tanker. Hvordan du gjennom egenomsorg klarer å få det som har vært vanskelig å gjennomføre før, til å bli lett.

TRINN 9: Omgivelsene

Er det mulig å forandre andre? Nei dessverre. Har du prøvd å forandre både mann, barn, foreldre, søsken, kollegaer og ikke minst sjefen? Fått det til? Nei!

Det går nemlig ikke an å forandre andre – men den gode nyheten er at når du forandrer deg, forandrer omgivelsene seg også. I dette trinnet lærer du hvordan du finner frem til DINE behov, og hvordan du samtidig forholder deg til dine omgivelser.

TRINN 10: Livsstil

Mange tenker at bare jeg spiser mindre og trener mer, så endrer jeg livsstil - livsstil er så mye mer! I dette trinnet jobber vi oss gjennom søvnvaner, forholdet til alkohol, hvordan vi har det i arbeidslivet, hvordan vi har det i familielivet, og hvordan vår overvekt påvirker sex og samliv. 

I dette trinnet vil du se hvor viktig det er å se på alle delene av overvekten for å faktisk endre livsstilen din.

TRINN 11: Hverdagen

Hvordan skal du klare å omsette alt du har lært i programmet, samt integrere det som en del av hverdagen din. Vi skal se på hvordan du kan spille på lag med hjernen i forhold til de målene vi setter oss, og hvordan du skal nå de. 

Vi skal også se på hva som skjer om alt går galt, og hvordan komme på sporet igjen. Vi skal se på hvordan hverdagen og endringene kan deles inn i faser – hvordan du kan kjenne på mestringsfølelse og seiere hver eneste dag. Vi vil i det hele tatt i dette trinnet oppsummere hele Livsstilsskoleåret har gått og hvor og hvordan veien går videre for deg nå. Du vil bli introdusert for vårt oppfølgingssystem som du kan ha med deg hver eneste dag i det kommende året.

Men det er ikke alt…

PLUSS 1: 
Individuelle samtaler

Står du fast i jobbingen i kurset, med et tema, eller sliter med motivasjonen, kan du booke en 1:1 terapisamtale ekstra med terapeutfor å komme deg videre.

PLUSS 2: 
personlig kursvenn

I vårt kurs-oppfølgingssystem får du bla. ekstramateriale samt å kunne dele hvordan prosessen går for deg.  Du får råd og støtte gjennom hele prosessen.


PLUSS 3: 
2 for 1

Ønsker noen rundt deg å gå programmet sammen med deg, en venn, noen i familien, din mann eller en du velger å gå sammen med, så vil du få med deg det helt gratis. Dere betaler fortsatt bare en programavgift.

PLUSS 4: 
månedlig nettmøte

Hver måned ved starten av et nytt trinn har vi et nettmøte hvor du kan stille alle spørsmål direkte, samt at du får litt ekstra veiledning om temaene. Vi vil også ha gruppesamtaler som legges opp pr. tema basert på deltagernes ønsker.

PLUSS 5: 
INTRO kurs

Når du kjøper skoleåret , så får du med deg introkurset vårt for livsstilsendring på kjøpet (verdi 890,-) Det betyr at du ikke trenger å vente på skoletart, men starte med en gang!

PLUSS 6: 
forum

Du vil få tilgang til et forum hvor du kan snakke med likesinnede, også på tvers  av det skoleåret du går. Her kan dere inspirere hverandre, og dele nyttige tips og erfaringer.

ALT dette får du for kun kr 44 pr. dag gjennom et år

HVA tidligere deltagere sier  

image
Jeg begynte å følge Din overvekt på Facebook  i 2015. 
Det var spennende og interessant det Lillian så entusiastisk hevdet: ingen endring uten å jobbe med topplokket. Interessant! 
I 2016 meldte jeg meg på kurs og det har vært en reise som har bidratt til 35 kg ned i vekt. 
Jeg har satt meg selv i førersetet i mitt eget liv med metodikken til Din overvekt.
Jeg har med meg inn i min hverdag fokus, bevissthet, planlegging og tid. For meg ble bevisstgjøringen nøkkelen til gradvis endring, så selv om jeg snubler innimellom, har det blitt enklere å reise seg igjen.
- Gro Hansen
Jeg har i 2 år jobbet med min overvekt og tett oppfølging av Lillian Fjeld. 
Jeg har blitt møtt med faglig dyktighet og et ekte ønske om å hjelpe. Jeg har blitt motivert og inspirert.
Et unikt år som har gitt meg mye, ja egentlig endret alt! Jeg har fått innsikt i årsakene bak min overspising, og det har gitt meg aha opplevelser. Jeg fått gode hjelpemidler og verktøy til ta et og et steg  mot å nå mitt vektmål.
- Eli Kristensen
image
image
Vektmessig har jeg i denne tiden gått ned 16 kg, men har enda noen igjen, men nå vet jeg at det fungerer, derfor har jeg ikke "panikk" lengre.
- Inger J. Næverdal Almskår
Din overvekt (tidl. Slanke Tanker) har ikke bare hjulpet meg ned 18 kg. Det har også gjort meg sterkere mentalt. 
Der jeg tidligere har slitt med angst og depresjon står jeg nå støtt i livets utfordringer.
- Randi Bjerkan
image

Vi tok en samtale med kokken vår om hans livsstilsendring...


ALT dette får du for kun kr 44 pr. dag gjennom et år


 • Kunnskap og oppfølging i ernæring
 • Kunnskap om gode matvalg i hverdagen fra kokken vår
 • Verktøy som gir deg menyforslag og oppskrifter
 • Verktøy innen oppmerksomt nærvær og spising
 • Øvelser innen yoga og trening
 • Øvelser innen stresshåndtering
 • Over 120 veiledningsvideoer
 • Nesten 150 praktiske oppgaver
 • Over 50 praktiske verktøy du kan bruke i hverdagen
 • 100 timer mental trening
 • 12 timer nettmøter
 • 20 timer gruppesamtaler

ENDELIG kan du:


 • ta et stort og viktig skritt for en varig endring både i kropp og hode.
 • lære hvordan både hode og kropp henger sammen med din adferd.
 • få verktøy du kan bruke resten av livet.
 • oppleve mestringsfølelse på alle områder i livet ditt.
 • fort skjønne hvordan du kan jobbe med din overvekt.
 • slippe skyldfølelse og skam for å mislykkes med nok en kur.
 • spare deg for dyre kurer og kurs som får deg til å tro på quick-fix.
 • kontakt med egne følelser og behov som gir deg stor bevissthet i hverdagen.

«For første gang har jeg en kontroll jeg kan leve lykkelig med. En kontroll jeg kan gå hånd i hånd og føler meg trygg på. Min bevisstgjøring av og om meg selv, har gitt meg en rak ryggrad. Styrke, egenkjærlighet og tro på meg min egen lykke. Tusen takk for at jeg fikk lov å våge!»

Tilbakemeldig fra tidligere kursdeltager

«Jeg trodde viljestyrke var alt som trengtes for å forandre vekten min. Så feil kan man ta. På dette kurset har jeg lært at svarene sitter i historien min og at det ikke hjelper å jogge for å bli kvitt gamle mønstre.»

Tilbakemeldig fra tidligere kursdeltager


«Programmets måte å angripe overvekt på, har aldri noen snakket om i min lange slankehistorie!»

                                                                                                          Tilbakemeldig fra tidligere kursdeltager

«Det aller viktigste for meg som jeg har lært hos Din overvekt (tidligere Slanke Tanker), er fjerning av skammen.»

Tilbakemeldig fra tidligere kursdeltager

«Før ville jeg jobbe med kroppen først og tenkte at da ble alt annet fikset av seg selv. Jeg må jobbe med holdningsendring. Ikke være et offer i mitt eget liv, men ta styringen selv»

Tilbakemeldig fra tidligere kursdeltager

​​Programmet er for deg som:

 • Er mentalt klar for å ta ansvar for overvekten din
 • Er klar over at dette ikke er en quick-fix
 • Er motivert for å jobbe hardt for å gjøre en endring
 • Forstår at du må begynne i hodet

Programmet er IKKE for deg som:

 • Vil ha en oppskrift på slanking
 • Vil ha en quick-fix
 • Ikke er klar for å gjøre jobben som skal til
 • Ikke er klar for å jobbe mentalt

Programstart: Løpende opptak gjennom 2020 
Sted: Online
Varighet: 12 måneder

Pris for skoleåret: kr. 4.000 pr. kvartal
NB! Betaling kan splittes på kvartal, måned eller uke - ENKELT!

(Totalt kr. 16.000,- for et HELT år - ønsker du å betale alt på en gang, kan du få rabatt)

Alle som bestiller seg skoleplass, får med vårt introkurs for livsstilsendring (verdi kr. 890) - da kan du starte med en gang!

- Hjernen -

Hvor stor er sammenhengen mellom hjernen og overvekt?Vet du egentlig hvor mye hjernen påvirker dine tanker, følelser, kroppen din og dine handlinger?

Hos oss lærer du mer om hjernen og hvordan livet ditt og overvekten din påvirkes. Du lærer også hvordan du kan bruke alt du lærer om hjernen til din egen fordel.

- Nøkkelen - 

Liker du mat eller bare spiser du for å overleve?

Du vil lærer om oppmerksom spising og hvordan de forskjellige næringsstoffene er godt for kropp og hode. Vi ser på livsstil og spiseutfordringen overspising. Hvorfor er det så vanskelig å trene? Vil det virke å bare bytte ord, eller må vi redefinere hva vi legger i å trene?

- Oppfølging - 

Vårt oppfølgingssystem, gir deg ekstra materiale, motivasjon og oppfølging. Du registrerer enkelt din fremdrift og utfordringer,og vil få hjelp basert på det. 

Du vil få ekstra støtte når du trenger det som mest. Tilbakemeldinger og oppfølginger vil motiverer deg til å fullføre kurset.

Om

Lillian

Fjeld


Jeg måtte finne ut av årsakene i det mentale til at jeg hadde blitt overvektig, pleier jeg å si. Det var når jeg gikk inn i den prosessen, at de varige resultatene kom. Jeg er overbevist om at ærlighet,  bevisstgjøring og oppmerksomt nærvær er de tre viktigste nøklene inn i prosessen mot den sammensatte overvekten. Det er viktig å kalle en spade for en spade. Jeg klassifiserer meg som tidligere norgesmester i å skylde på andre for min overvekt, og har tatt et kraftig oppgjør med hvem som hadde skylda og ansvaret for min overvekt. Det var først når jeg tok ansvar for min overvekt, at jeg klarte å stå løpet ut, og klarte å få til varig endring både i kropp og hode!

Mine kilo kom ikke på akkurat på et kvarter - derfor tok det ikke et kvarter å endre livsstil for å få de av heller. Jeg tror på en god prosess over tid minimum et år, og å jobbe med alle delene av overvekten og livsstilen - hele mennesket.

Jeg ble fedmeoperert for over 8 år siden fordi jeg var syk, men har ikke lenger effekt av operasjonen. Det er de mentale prosessene i hverdagen som fortsatt holder meg slank.

I tillegg til mine egne erfaringer gjennom 38 år som overvektig og spiseforstyrret med overspising er jeg utdannet kognitiv terapeut fra Dialoggruppen, og psykoterapeut innen spiseforstyrrelser hos Villa Sult, samt har gruppeinstruktørutdanning innen ACT. Jeg sitter i styret i ROS (Rådgivning om spiseforstyrrelser) og LFO (Landsforeningen for overvektige), samt bidrar i en del offentlige og private prosjekter om overvekt, overspisingslidelse og avhengigheter.

Jeg har de siste ti årene i tillegg til utdannelse, jobbet med kognitive endringsprosesser og har gjennomført Beck-programmet, både som deltager og veileder. Jeg har i tillegg til dette også gjennomført flere kurs om endring av livsstil og tankemønstre. Jeg har holdt foredrag om min egen prosess, både på Lærings- og mestringssentret ved Bærum sykehus og i forskjellige selvhjelpsgrupper. I tillegg har flere hundre mennesker vært igjennom mine kurs og programmer her hos Din overvekt (tidligere Slanke Tanker)

Jeg er en av de entusiastisk eierne av Din overvekt, og er den som loser deg gjennom hele vårt program. I tillegg har Din overvekt flere fagpersoner, personer med egenerfaring, og samarbeidspartnere som bidrar inn i vårt program og i vår administrasjon.

MÅNEDLIG

Du kan dele opp betalingen til hver måned.

Prisen for et helt år blir Kr. 44,- pr. dag

NOK

1.333

/mo

 • Over 120 veiledningsvideoer
 • Nesten 150 praktiske oppgaver
 • Råd og støtte hver eneste dag
 • Over 50 praktiske verktøy du kan bruke i hverdagen
 • 100 timer mental trening
 • 12 timer nettmøter
 • 20 timer gruppesamtaler
 • Daglig samtaler med likesinnede i forum
 • Både en fysisk og digital kursvenn
 • Et oppfølgingssystem 
Ukentlig

 Du kan betale ukentlig i 52 uker.

Prisen for et helt år blir Kr. 44,- pr. dag

NOK

307

/ukentlig

 • Over 120 veiledningsvideoer
 • Nesten 150 praktiske oppgaver
 • Råd og støtte hver eneste dag
 • Over 50 praktiske verktøy du kan bruke i hverdagen
 • 100 timer mental trening
 • 12 timer nettmøter
 • 20 timer gruppesamtaler
 • Daglig samtaler med likesinnede i forum
 • Både en fysisk og digital kursvenn
 • Et oppfølgingssystem 

Ønsker du å betale hele skoleåret med en gang og få 10%?

Ta kontakt på lillian@dinovervekt.no

Kjenner du deg igjen?(spørsmål og svar)

​Jeg har ikke tid

​Jeg utsetter til neste år

​Jeg synes det er skummelt

Jeg er redd for at enda et opplegg ikke virker

​Jeg har ikke råd

​Jeg kommer ikke til å få det til

​Jeg er ikke teknisk og redd for online

​Jeg følger en diett og vil ikke blande

- basert på vitenskap og faktiske resultater