Skal du "sitte" på en av disse stolene 
det neste året?

Nettprogrammet vårt starter der det hele begynner – i hodet.

Hjernen vår


Hvor stor er sammenhengen mellom hjernen og overvekt?Vet du egentlig hvor mye hjernen påvirker dine tanker, følelser, kroppen din og dine handlinger? Hos oss lærer du mer om hjernen og hvordan livet ditt og overvekten din påvirkes. Du lærer også hvordan du kan bruke alt du lærer om hjernen til din egen fordel.

Regnestykket


Liker du mat eller bare spiser du for å overleve? Hos oss ser vi på kosthold både fra et psykologisk og praktisk perspektiv. Du lærer om oppmerksom spising, og vi ser på en enkel måte hvordan de forskjellige næringsstoffene er godt for kropp og hode. Vi ser også på livsstil og spiseforstyrrelsen overspising . Hvorfor er det så vanskelig å trene? Vil det virke å bare bytte ord, eller må vi redefinere hva vi legger i å trene? Hos oss, ser vi på temaet trening både fra et psykologisk og praktisk perspektiv.

Oppfølging


Vår GO Overvekt app og oppfølging, gir deg 20 behandlingstimer med innhold fra psykologiske behandlingsmanualer. Du registrerer enkelt følelser og behov, og vil få hjelp basert på det. En mengde filmer, figurer og lydfiler vil gjøre det lettere for deg å forstå hva du kan gjøre for å mestre... Du vil få ekstra støtte når du trenger det som mest. Tilbakemeldinger og oppfølginger vil motiverer deg til å fullføre kurset.

Vi gir ikke bort en diett, men et vitenskapelig metodeverk

play

Dette får du for kun kr 18 pr. dag gjennom et år:


 • check
  Nesten 50 veiledningsvideoer
 • check
  Over 100 praktiske oppgaver
 • check
  Råd og støtte hver eneste dag
 • check
  Over 30 praktiske verktøy du kan bruke i hverdagen
 • check
  40 timer mental trening
 • check
  12 timer nettmøter
 • check
  20 timer gruppesamtaler
 • check
  Daglig samtaler med likesinnede i forum
 • check
  Både en fysisk og digital kursvenn
 • check
  Et oppfølgingssystem - en app

Dette programmet gir deg alle disse fordelene:


 • check
  ​Du tar et stort og viktig skritt for en varig endring både i kropp og hode.
 • check
  ​Du lærer hvordan både hode og kropp henger sammen med din adferd.
 • check
  ​Du får verktøy du kan bruke resten av livet.
 • check
  ​Du får mestringsfølelse på alle områder i livet ditt.
 • check
  Du skjønner fort hvordan du kan jobbe med din overvekt.
 • check
  ​Du slipper skyldfølelse og skam for å mislykkes med nok en kur.
 • check
  ​Du kan spare deg for dyre kurer og kurs som får deg til å tro på quick-fix.
 • check
  Du får kontakt med egne følelser og behov som gir deg stor bevissthet i hverdagen.

Bli bedre kjent med programmet


Du må forplikte deg for å vise at du er motivert til å gjennomføre programmet, da vi ønsker motiverte deltagere. Vi starter programmet der det hele begynner – i hodet. Vi ser på årsaker til at du begynte å spise deg overvektig, hvorfor du regulerer eller undertrykker følelser, hvorfor du får tankekaos, hvorfor gjør du handlinger som ikke er bra for deg. Vi lærer deg å se på egne behov, og det å kunne bestemme selv. Vi gir deg verktøyene slik at du kan ta ansvar for og kontroll over din overvekt.


Alt sett fra det psykologiske perspektivet

Programmet er et vektreduksjonsprogram i en psykologisk ramme, med et vitenskapelig metodeverk. Det er basert på kjente kognitive og metakognitive teknikker og verktøy, samt allerede kjente kosthold og aktivitetsprogrammer fra Helsedirektoratet. Programmet inneholder over 40 temaer hvor du jobber deg gjennom veiledningsvideoer og oppgaver. Du vil etterhvert se årsakene til din overvekt, og dermed ha lettere for å gjøre endringer av adferd og vaner. 

Programmet tar for seg de tre pilarene som må være med for å behandle overvekt: Mental trening, kosthold, aktivitet. 

Alt skjer online


Hele kurset er på nett - det betyr at vi ikke har fysiske møter, og at all kommunikasjon mellom oss, skjer enten i programportalen eller i app'en. Vi har jevnlige nettmøter på faste dager, hvor du kan stille alle spørsmålene du har. Du får  alltid svar på mail, og er programmet utfordrende eller at du står fast, så kan du booke ekstra en terapitime med meg gjennom et sikkert videosystem. Tidligere deltagere av programmet synes ikke det har vært utfordrende med et program på nett, da oppfølgingen er tett og nær, veiledningen og oppgavene godt forklart, og at vi alltid vil hjelpe deg med teknikken om du har utfordringer med å koble deg på.

Din overvekt – programmet

Din overvekt programmet, er et kurs som går i 7 trinn over 12 måneder, og som retter seg mot overvektige og tidligere overvektige. Overvekt er sammensatt, og det er viktig å forstå årsakene til din overvekt, for å kunne gjøre noe med den. De fleste programmer i dag tar kun for seg mat og trening - men da mangler du et viktig element - det psykologiske elementet. Når du kobler på dette, vil du lettere få til alt du allerede kan om mat og trening. Vi tar også for oss mat og trening fra psykologiske perspektiver med både oppmerksom spising og annen oppmerksomhetstrening.


Minimum hver uke gjennom det første halve året mottar du en mail med informasjon om ukens tema, samt at temaet blir gjort tilgjengelig for deg. Hvert tema har minimum en veiledningsvideo, og tilhørende flere teoretiske og praktiske oppgaver. Det siste halve året av programmet kommer temaene månedlige. En gang i måneden gjennom hele året, avholdes nettmøter hvor temaene blir veiledet enda mer i, samt at du får stille spørsmål. Alle kursdeltagerne får tilgang til en lukket Facebookgruppe, hvor det både blir lagt ut løpende inspirasjon, fagstoff og man kan stille spørsmål.

GO din overvekt oppfølging

Du støttes og følges opp i dine prosesser via et helt unikt digitalt selvhjelpssystem, basert på registrering av følelser og behov. Systemet er utviklet av psykologer og forskere basert på kjente psykologiske rammeverk, og gir deg hjelp når de trenger det – på den måten de trenger det. I tillegg får du hjelp via forum av andre deltagere.

Hver uke gjennom programmet får du enda mer veiledningsinnhold via app'en. Dette innholdet er spisset enda mer psykologisk, samt at du får praktiske oppgaver og øvelser basert på vitenskapelige metoder. Gjennom app'en forteller du daglig hvordan du har det, og gjennom disse tilbakemeldingene, vil du få tilbake gode råd både skriftlig og via lydfiler hver eneste dag gjennom programmet.


App'en er bygget opp etter spillprinsipper.

Det vil si at du får oppgaver som belønnes med badges og premier når du når dine mål.

Fremgangen fører til at du ”går opp i Level” og blir belønnet etter hvor mye du gjør.

Målet med gamifisering er at du skal bli motivert selv om det er vanskelig å løse problemer, at du skal få hjelp til å holde ut når du har lyst til å gi opp, og til å kjenne på stolthet når du overvinner utfordringene dine.


Bli med på en videorundtur i programmet


Programstart: 20 august 2018 - frem til 1.juni er det mulig å bli med på april-kurset
Sted: Online
Varighet: 12 måneder

Kampanjepris ved betaling nå: kr. 4990,- (ord. 6.500)

Lyst til å være med?

Lillian 2010 og 2017


«Jeg skal gi deg stor bevissthet på hvordan du kan gjøre en varig livsstilsendring.»

Lillian Fjeld


Kjenner du deg igjen?(spørsmål og svar)

​Jeg har ikke tid

​Jeg utsetter til neste år

​Jeg synes det er skummelt

Jeg er redd for at enda et opplegg ikke virker

​Jeg har ikke råd

​Jeg kommer ikke til å få det til

​Jeg er ikke teknisk og redd for online

​Jeg følger en diett og vil ikke blande

​​Lillian Fjeld står bak ​Din overvekt AS


Jeg måtte finne ut av årsakene til at jeg hadde blitt overvektig, pleier jeg å si. Det var når jeg gikk inn i den prosessen, at de varige resultatene kom. Jeg er overbevist om at ærlighet og bevisstgjøring er de to viktigste nøklene inn i prosessen mot den sammensatte overvekten. Det er viktig å kalle en spade for en spade. Jeg klassifiserer meg som tidligere norgesmester i å skylde på andre for sin overvekt, og har tatt et kraftig oppgjør med hvem som hadde skylda og ansvaret for min overvekt. Det var først når jeg tok ansvar for min overvekt, at jeg klarte å stå løpet ut, og klarte å få til varig endring både i kropp og hode!


Jeg ble fedmeoperert for 6 år siden, og har ikke lenger effekt av operasjonen. Det er de mentale prosessene i hverdagen som fortsatt holder meg slank.


I tillegg til mine egne erfaringer gjennom 38 år som overvektig og spiseforstyrret med overspising er jeg utdannet kognitiv terapeut fra Dialoggruppen, og psykoterapeut innen spiseforstyrrelser hos Villa Sult. Jeg sitter i styret i ROS (Rådgivning om spiseforstyrrelser) og LFO (Landsforeningen for overvektige, samt bidrar i en del offentlige og private prosjekter om overvekt, overspisingslidelse og avhengigheter.


Jeg har de siste ni årene jobbet med kognitive endringsprosesser og har gjennomført Beck-programmet, både som deltager og veileder. Jeg har i tillegg til dette gjennomført flere kurs om endring av livsstil og tankemønstre. Jeg har også holdt foredrag om min egen prosess, både på Lærings- og mestringssentret ved Bærum sykehus og i forskjellige selvhjelpsgrupper. I tillegg har flere hundre mennesker vært igjennom hennes kurs og programmer her hos Din overvekt (tidligere Slanke Tanker)


Jeg er en av de entusiastisk eierne av Din overvekt, og er den som loser deg gjennom hele vårt program. I tillegg har Din overvekt flere fagpersoner, personer med egenerfaring, og samarbeidspartnere som bidrar inn i vårt program og i vår administrasjon.


​ReferanserJeg begynte å følge Din overvekt på Facebook  i 2015. 
Det var spennende og interessant det Lillian så entusiastisk hevdet: ingen endring uten å jobbe med topplokket. Interessant! 
I 2016 meldte jeg meg på kurs og det har vært en reise som har bidratt til 25 kg ned i vekt. 
Jeg har satt meg selv i førersetet i mitt eget liv med metodikken til Din overvekt. 
Jeg har med meg inn i min hverdag fokus, bevissthet, planlegging og tid. For meg ble bevisstgjøringen nøkkelen til gradvis endring, så selv om jeg snubler innimellom, har det blitt enklere å reise seg igjen
Gro Hansen
quote-left
quote-left
quote-left
quote-left
quote-left
quote-left

Jeg har i 1 år jobbet med min overvekt og tett oppfølging av Lillian Fjeld. Jeg har blitt møtt med faglig dyktighet og et ekte ønske om å hjelpe. Jeg har blitt motivert og inspirert. Et unikt år som har gitt meg mye, ja egentlig endret alt! Jeg har fått innsikt i årsakene bak min overspising, og det har gitt meg aha opplevelser. Jeg fått gode hjelpemidler og verktøy til ta et og et steg  mot å nå mitt vektmål.

Eli Kristensen

quote-left
quote-left
quote-left
quote-left
quote-left
quote-left
quote-left

Jeg har vært med "Slanke Tanker" siden april 2014. Dette er ikke en slankekur, men en langsiktig plan, og kommer til å følge meg resten av livet! Jeg har lært så veldig mye om meg selv, og mitt "indre" liv, og mange brikker har falt på plass etterhvert. Dette har vært veldig viktig for å få vekta på plass også. Vektmessig har jeg i denne tiden gått ned 16 kg, men har enda noen igjen, men nå vet jeg at det fungerer, derfor har jeg ikke "panikk" lengre

Inger J. Næverdal Almskår

Din overvekt (tidl. Slanke Tanker) har ikke bare hjulpet meg ned 18 kg. Det har også gjort meg sterkere mentalt. Der jeg tidligere har slitt med angst og depresjon står jeg nå støtt i livets utfordringer.

Randi Bjerkan

Er dette programmet for deg?

​​Programmet er for deg som:

 • check-circle-o
  Er mentalt klar for å ta ansvar for overvekten din
 • check-circle-o
  Er klar over at dette ikke er en quick-fix
 • check-circle-o
  Er motivert for å jobbe hardt for å gjøre en endring
 • check-circle-o
  Forstår at du må begynne i hodet

Programmet er IKKE for deg som:

 • times-circle-o
  Vil ha en oppskrift på slanking
 • times-circle-o
  Vil ha en quick-fix
 • times-circle-o
  Ikke er klar for å gjøre jobben som skal til
 • times-circle-o
  Ikke er klar for å jobbe mentalt

«Jeg gir deg veiledninger og oppgaver inspirert av kjente psykologiske metoder.»

Lillian Fjeld


Klar for å bli mindre på utsiden
og større på innsiden?

Innholdet i programmet:

Trinn 1: Start

Er du klar? Nå starter vi! I dette første trinnet ser vi på nåsituasjonen og skriver en selvangivelse. Jeg introduserer deg for programmet, hvordan du bør jobbe, og hvordan vi skal jobbe sammen. Du blir introdusert for din digitale kursvenn, som er helt unik, og som vil holde deg i hånden gjennom hele programmet. Hvert trinn vil lære deg om hjernen, og jeg vet at de fleste får et stort eureka i dette første trinnet.

Du blir også i første trinn introdusert for ernæring og bevegelse både fra et psykologisk og en praktisk tilnærming.

TrinN 2: ​Historien

Historien er å se på årsaker til hvorfor vi er som vi er, og gjør som vi gjør.  

Hva betyr en ny start? Er du redd for hva som skjer om du når målet ditt? Hva er egentlig fordeler og bakdeler ved å bli slank? Og hvilke unnskyldninger bruker du for å ikke ta gode valg for deg selv?Hva og hvem vil du bli husket som? Slankeren som tok kur etter kur, den som alltid stilte opp for andre og ikke seg selv, den som ikke orket å stille opp på aktiviteter, den som hadde en bøtte med livsstilssykdommer? Historien er et spennende trinn!

TrinN 3: ​Bevisstgjøring

Bevisstgjøring er selve hjørnesteinen i dette programmet. Det er når vi blir bevisst på våre tanker, følelser og adferd at det er mulig å gjøre endringer. 

Flere overvektige har trøblete forhold til mat - er det med på å gjøre det vanskelig å gå ned i vekt? I tillegg skal vi se på uroen vi ofte har, og hvordan vi følelsesregulerer med mat. Vi skal også ta for oss det store temaet skam – mange overvektige skammer seg så utrolig både over eget utseende og at de ikke  lykkes med sitt slankeprosjekt.

TrinN 4: Ærlighet

Ærlighet er et viktig tema om du skal få til en endring. Her må alle kort på bordet om årsakene skal komme frem. Vi fornekter ofte realiteter, og da er det vanskelig å ta tak på riktig sted. Men, det krever mot for å være ærlig. Sårbarhet er ofte forbundet med å være svak – men å vise sårbarhet er en styrke, og hvordan kan du bruke den som en kraftkilde? Hvor kommer sårbarheten vår fra? Når føler vi oss sårbare, og hvilke følelser påvirker sårbarheten? Hvordan påvirker den våre handlinger? Selvkritikk er vi gode på - selvmedfølelse er medisinen!

Trinn 5: ​​Sabotering

Sabotering mot oss selv er en del av de flestes hverdag. Disse stemmene i hodet som bare driver med personlig baksnakking. Og hva med den indre kritikeren – han som sier at hverken ingenting eller du noen gang er bra nok. Hva med dommeren i kjelleren som kommer opp trappa, og slår knockout på selvfølelsen din? Vi dømmer ingen så hard som oss selv. Hva er årsaken til at din indre kritiker får lov å ha full fest?I dette trinnet lærer du hvordan du kan stoppe selvsabotering, dømming og kritikk.

TRINN 6: Egenkjærlighet

Egenkjærlighet – Egen kjærlighet. Ett eller to ord, like viktig. Dette er finalen i dette programmet. Hvordan bli glad i seg selv, kunne gi egenomsorg til seg selv, og ikke minst kunne se at du er god som gull. Du skal lære hvordan du kan hente frem den gode egoisten i hverdagen. Dette blir et fyrverkeri – og når du kommer så langt, er du klar! Mange av oss synes det er enklest å gi omsorg til andre, og setter oss selv helt bakerst. Hvorfor er du uviktig i eget liv? Jeg lærer deg hvordan du både kan gi kropp og hode omsorg. Hvordan du kan ha fokus på egne behov, følelser og tanker. Hvordan du gjennom egenomsorg klarer å få det som har vært vanskelig å gjennomføre før, til å bli lett.

TRINN 7: Hverdagen

Hvordan skal du klare å omsette alt du har lært i programmet, samt integrere det som en del av hverdagen din. Vi skal se på hvordan du kan spille på lag med hjernen i forhold til de målene vi setter oss, og hvordan du skal nå de. 

Vi skal også se på hva som skjer om alt går galt, og hvordan komme på sporet igjen. Vi skal se på hvordan hverdagen og endringene kan deles inn i faser – hvordan du kan kjenne på mestringsfølelse og seiere hver eneste dag. Vi vil i det hele tatt i dette trinnet oppsummere hele Livsstilsprogrammet, og hvor og hvordan veien går videre for deg nå.

Men det er​​​​ ikke alt…


Alle som har gått programmet hos Din overvekt, sier at innholdet i programmet har stor verdi - allikevel så byr jeg på ekstra pluss i denne kursrunden:

PLUSS 1: 
Egentid med meg

Står du fast i jobbingen i kurset, med et tema, eller sliter med motivasjonen, kan du booke en 1:1 terapisamtale ekstra med meg for å komme deg videre.

PLUSS 2: 
personlig kursvenn

I vår app får du ekstramateriale og kunne dele hvordan prosessen går for deg.Du  belønnes med badges og premier når du når dine mål. Du får råd og støtte hver dag.


PLUSS 3: 
2 for 1

Ønsker noen rundt deg å gå programmet sammen med deg, en venn, noen i familien, din mann eller en du velger å gå sammen med, så vil du få med deg det helt gratis. Dere betaler fortsatt bare en programavgift.

PLUSS 4: 
månedlig nettmøte

Hver måned ved starten av et nytt trinn har vi et nettmøte hvor du kan stille alle spørsmål direkte, samt at du får litt ekstra veiledning om temaene

PLUSS 5: 
familie og venner

Hos din kursvenn kan du koble på inntil tre personer som kan følge med fra sidelinjen i din prosess med å heie eller støtte.

PLUSS 6: 
forum

Hos din kursvenn har du også tilgang til et forum hvor du kan snakke med likesinnede, også på tvers  av det kurset du går.

​Gi en gave til deg selv

– ​Få l​ivet slik du vil ha det

Vi gir ikke bort en diett, men vi oppfordrer deg til å lære deg  kosthold og bevegelse. Kan du alt sier du? Vi gjør det på en annen måte. Vi ønsker at du skal bli bevisst - kjenne etter – hva er best for deg? Det er du som bestemmer!


Vi har laget et vektreduksjonsprogram i en psykologisk ramme, med et vitenskapelig metodeverk. Hva betyr det? Det betyr at vi har hovedfokus på det psykologiske ved overvekten din.


Vi forklarer hvordan hjernen fungerer, hvordan se på mat som byggesteiner og vi ser på kroppen som en motor vi også skal ha når vi blir gamle.Vi gir deg veiledninger og oppgaver inspirert av kjente psykologiske metoder.


Vi har erfaring gjennom å selv ha vært overvektig, lidt av overspisingslidelse samt at vår ledelse og eiere har fagkompetanse innen kognitiv terapi, psykologi og forskning.


Vi ønsker å dra alle i samme retning. Uansett hvilken kostholds-retning og treningsform du tror på, så trenger du som overvektige å ansvarlig- og bevisstgjøres. Det er faktisk din overvekt! Ansvaret kan ikke plasseres i metoder eller mangel på disse. Det er slik vi mener du oppnår varig endring i din livsvei mot et lettere liv.


Lillian Fjeld

Daglig leder, Din Overvekt AS

Programstart:20 august 2018 - frem til 1.juni er det mulig å bli med på april-kurset
Sted: Online
Varighet: 12 måneder

Kampanjepris ved betaling nå: kr. 4990,- (ord. 6.500)

Betal alt nå

Betal hele programavgiften nå, og spar kr 1.510.

Prisen for et helt år blir Kr. 16,- pr. dagKun kr 4.990 (Ordinært kr. 6.500)

Betal UKENTLIG

Du kan dele opp betalingen til hver uke i ett år.

Prisen for et helt år blir Kr. 18,- pr. dag


Første betaling kr 125 betales

nå og kr 125 hver uke gjennom 52 uker (totalt kr 6.500)

​Dette sier tidligere kursdeltakere


"Hjernen er det viktigste vi holder på med i hele programmet, synes jeg. Det er nok derfor jeg har mislykket med de fleste kurer i 52 år. Hjernen - og følelsene - har ikke hengt med i mine mer og mindre kilo. Jeg har opplevd at jeg bygget min selvtillit - eller mangel på - antall kilo."


«For første gang har jeg en kontroll jeg kan leve lykkelig med. En kontroll jeg kan gå hånd i hånd og føler meg trygg på. Min bevisstgjøring av og om meg selv, har gitt meg en rak ryggrad. Styrke, egenkjærlighet og tro på meg min egen lykke. Tusen takk for at jeg fikk lov å våge!»

«Jeg trodde viljestyrke var alt som trengtes for å forandre vekten min. Så feil kan man ta. På dette kurset har jeg lært at svarene sitter i historien min og at det ikke hjelper å jogge for å bli kvitt gamle mønstre.»

«Programmets måte å angripe overvekt på, har aldri noen snakket om i min lange slankehistorie!»


«Det viktigste jeg har lært til nå er at jeg må godta meg selv slik jeg er nå og ikke vente med å leve til jeg blir slank.»

«Før ville jeg jobbe med kroppen først og tenkte at da ble alt annet fikset av seg selv. Jeg må jobbe med holdningsendring. Ikke være et offer i mitt eget liv, men ta styringen selv»

«Det aller viktigste for meg som jeg har lært hos Din overvekt (tidligere Slanke Tanker), er fjerning av skammen.»


"Det å få tak i personlighetene kan være en nøtt! Jeg er så styrt av ytre påvirkning, og glemmer å lytte til mine egentlige behov. Det er DET dette handler om - hvilken innsikt!  Lett å la meg styre av gamle mønstre dessverre. Jeg vil gjerne gjøre alt på en gang, i stedet for å jobbe strukturert og jevnlig med å gjøre endringer litt etter litt"

© 2017 Din overvekt